LIJST R

 

STUART READY

De geleende jas

 

Genre: Triller

Vertaling: E. Hengeveld- de Greef

Bezetting: M V7

Duur: Avondvullend

Decor: 1

 

Korte inhoud:

Sinds enige tijd is Leila Markham de nieuwe eigenares van de herberg "The Hay Wain", die gelegen is in een dorp. Ze is inmiddels goed in­geburgerd en de zaak loopt goed.

Maar dan komt er een kink in de kabel, in de persoon van Ruth Cousins, een vrouw die iets uit het verleden van Leila weet en haar daarmee chanteert. Ook de barhulp Bridget ontpopt zich als niet zo'n betrouwbaar type.

De situatie ziet er slecht uit voor Leila, als ze in wanhoop een schot heeft afgevuurd. Maar dan brengt Lenny Akers, Leila 's buurvrouw, redding door de waarheid aan het licht te brengen.

 

Personages:

Bridget Clancy: hulp in de herberg, 30 ŕ 40 jaar. Onhebbelijk in haar optreden, al ziet ze er wel netjes uit. Ze is aan de drank.

Elisabeth Fountain: politierechter, tussen de 40 en de 60 jaar. Ze is een "gewichtig" persoon en gedraagt en kleedt zich daarnaar: nogal streng.

Leila Markham: eigenaresse van herberg The Hay Wain. Ze is 30 ŕ 40 jaar, goed gekleed, vlot type.

Lenny Akers: handelt in antiek, ergens tussen de 40 en de 60 jaar. Noncha­lant gekleed, het type dat geen blad voor de mond neemt.

Mrs. Bolders: werkster, 40 ŕ 50 jaar.

Ruth Cousins: 25 ŕ 30 jaar. Gewiekst type, opvallend gekleed. Wanneer ze haar dun laagje beschaving verliest, praat ze plat. Ze is een "duistere" figuur.

Trudy Bauer: een au pair meisje van 18 jaar. Ze komt uit Zwitserland, spreekt wellicht met een accent.

 

Gedigitaliseerd: Zomer 2012 door http://www.Adarovzw.be